Komisija za zaštitu konkurencije

Zoom in Regular Zoom out
Menu

Вести

Скупштински Одбор усвојио извештаје о раду Комисије

Skupština---godišnji-izveštaj

Одбор за привреду, регионални развој, трговину, туризам и енергетику Народне скупштине Републике Србије размотрио је и једногласно усвојио извештаје о раду Комисије за заштиту конкуренције за 2017. и 2018. годину.

Председник Комисије др Милоје Обрадовић известио је чланове Одбора да извештаји о раду Комисије у протекле две године садрже све кључне елементе везане за рад институције. Комисија је, констатовао је др Обрадовић, у наведеном периоду повећала административне и институционалне капацитете и била фокусирана на ефикасну и ефективну примену закона и његово спровођење, у циљу обезбеђивања што ефикасније заштите конкуренције у Србији.

– Наш циљ је креирање конкурентског тржишта на коме ће учесници повећати своју продуктивност, иновативност и инвестиције, што ће резултирати растом, развојем и повећањем животног стандарда грађана Републике Србије, закључио је председник Обрадовић током представљања извештаја.

Заштита конкуренције је један од битних сегмената економског и привредног система Републике Србије. Резултати нашег рада јасно указују да је у Републици Србији дошло до повећане привредне активности, као и до пораста страних инвестиција. То показује да наша земља има атрактиван привредни амбијент, чему свој допринос свакако даје и Комисија за заштиту конкуренције.

Др Обрадовић је навео и да су у извештајном периоду настављене и активности у оквиру процеса придруживања Србије ЕУ, као и да је рад Комисије, по питањима важним за преговарачко поглавље 8, оцењен као високо квалитетан.

Након излагања др Обрадовића, председница Одбора Снежана Петровић је пожелела да Комисија настави да ради и да се развија, као до сада и предложила усвајање извештаја Комисије за заштиту конкуренције, што је Одбор једногласно прихватио.

Седници су присуствовали чланови и заменици чланова Одбора, као и чланови Савета, руководиоци и запослени у Стручној служби Комисије за заштиту конкуренције.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Close Menu